Bereikbaarheid Harderweide
Harderweide ligt aan de zuidwest kant van Harderwijk, centraal in het land en goed bereikbaar. In het noordwesten grenst het project aan de A28 en aan het Wolderwijd. Het grootste randmeer van de Veluwe. In het zuiden grenst het gebied aan de Groene Zoomweg. Daarachter lopen de groene uitlopers van de Veluwe. Aan de oostzijde grenst het project aan de woonwijk Drielanden.

Alles binnen handbereik
Alles wat Harderwijk te bieden heeft is binnen handbereik. Je kunt sporten en recreëren naar hartelust. Aan het water of in het bos? Het kan allebei. Wat een luxe! Met 15 minuten fietsen zit je al in het gezellige centrum van Harderwijk. Gewoon om even lekker te shoppen of een terrasje te pakken. Scholen, winkels en andere voorzieningen vind je ook in de wijk Drielanden. Met de fiets ben je daar al in 5 minuten.

Harderwijk in vogelvlucht
Vakantie, de bossen van de Veluwe, het water van Wolderwijd en Veluwemeer, paling, dolfijnen….Harderwijk roept bij veel mensen herinneringen op. Oudere generaties zien weer de beelden voor zich van houten zeilbotters waarmee de vissers op de Zuiderzee paling verschalkten. Jongere generaties kennen Harderwijk van zijn jachthavens en de schitterende surfmogelijkheden op de uitgestrekte maar veilig ondiepe Randmeren. Tot uit Duitsland komen surfers, zomer en winter. Toerisme is een belangrijk kenmerk van Harderwijk. U vindt er het Dolfinarium met ongeveer een miljoen bezoekers per seizoen en de palingvissers en –rokers. En dan is er nog de sfeervolle oude binnenstad: bezoek er het Stadsmuseum Harderwijk, ga op ontdekkingsreis met de Stadsgidsen tijdens een van de dagelijkse rondleidingen. Maak eens een rondvaart of neem een kijkje in molen De Hoop. Harderwijk toeristenstad? Jazeker, maar Harderwijk is méér.

Woonstad
Harderwijk heeft zo’n 47.000 inwoners. Voor al deze mensen heeft de gemeente een groot aanbod van instellingen, (sport)verenigingen, winkels en horecagelegenheden. Voorts zijn er faciliteiten zoals zwembaden, bibliotheek, museum, cultureel centrum, kunstcentrum, diverse kunstgaleries, muziekschool en een centrum voor de kunsten. Ook is er een keur aan scholen voor vmbo, havo en vwo, tweetalig onderwijs, avondscholen en volwassenenonderwijs en een college voor zeer vele vormen van middelbaar beroepsonderwijs waaronder mts. Daarnaast is in Harderwijk het landelijk opleidingscentrum voor de infrastructuur gevestigd, met opleidingen en cursussen hijskraanmachinist en grond-, water- en wegenbouw.

Bedrijvige stad
Naast zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar leeft Harderwijk vooral van een veelzijdig bedrijfsleven: industrie, bouwnijverheid, handel en dienstverlening. Met ongeveer 1800 kleine maar ook heel grote bedrijven, zoals Neerlands grootste paling- en zalmfileerderij. Ander prominente Harderwijkse bedrijven zijn marktleider in hun branche: natuurvoeding, automaterialen en …..pepernoten.

Het Harderwijkse bedrijfsleven is van alle markten thuis. Daarmee creëert het zo’n 18.000 arbeidsplaatsen.

Winkelstad
In Harderwijk is het gezellig shoppen met zijn pittoreske straatjes, oude geveltjes, terrassen en een nog groeiend gevarieerd winkelaanbod. Er zijn tal van leuke koffieadresjes en restaurants, waarvan twee zelfs met een Michelin-ster. Verder is het op zonnige dagen goed toeven op een van de vele terrassen op de Boulevard of de sfeervolle stadspleinen. In Harderwijk is altijd wel wat te beleven.

Bron: gemeentegids